„eHealth – Next Generation” – cea mai importanta conferinta de eHealth din Romania va avea loc pe 22 mai, la Bucuresti

By , May 8, 2014

La intersecția tehnologiei cu societatea și sistemul de sănătate, conferința „eHealth – Next Generation” reunește factori decizionali din sistemul sanitar, utilizatori finali ai sistemelor informatice precum și lideri din industria medicala și cea de IT&C.

Pe 22 Mai, la Bucuresti, Grand Hotel Continental (Calea Victoriei, nr. 56, sector 1), sub auspiciile Asociatiei HL7 Romania (www.hl7romania.ro), vor participa invitați de seama din partea Directoratului General pentru Societatea Informațională si Media din cadrul Comisiei Europene precum si reprezentanți ai învățământului academic din tara si din străinătate.

Lideri de piață din industria de IT, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai  Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, reprezentanți ai autorităților publice locale si centrale, manageri de spital si medici specialiști precum si parteneri de dialog social din domeniul sănătății vor susține peste 20 de prezentări si studii de caz, în paneluri si workshop-uri.

Îi veți întâlni, printre alții, pe Raed Arafat, secretar de stat în MAI, Sorin Oprescu, primarul Capitalei, Prof Univ. Dr. Florica Moldoveanu, Prodecan al Facultății de Automatică și calculatoare din Universitatea Politehnică București, Mihai Lazarovici, șeful Centrului „Human Simulation” de la Spitalul Municipal din Munchen, Prof. Univ. Dr. Nicolae Goga, Team Leader, Groningen University, Olanda, Prof. Univ Dr Mirela Damian, Decan FEFS Universitatea Ovidius din Constanta.

Tehnologia evolueaza rapid si avem nevoie sa tinem pasul cu ea. Astazi, cand sunt implementate proiecte nationale de mare anvergura in domeniul solutiilor informatice in sanatate (DES, CEAS, Reteta Electronica) piata se orienteaza catre servicii, mai mult ca orican. Ca urmare avem nevoie de solutii rapide, fiabile si securizate. De aici pornim argumentele: servicii in „cloud”, date stocate in siguranta, solutii expert, medicina translationala si fara frontiere si, nu in ultimul rand, interoperabilitatea solutiilor si studii de caz, ca si subiecte de interes pe agenda „eHealth – Next Generation”.

Conferinta se va desfasura cu o sesiune in plen, iar apoi va continua pe sesiuni, unde vor fi abordate:

  • Tehnologii si procese;
  • Interoperabilitate: standarde si platforme – cadru;
  • Centre de date: protectia datelor si reducerea costurilor;
  • Management si strategii – politici „eGov” in sistemul de sanatate;
  • Educatie si competente pentru sustinerea si dezvoltarea societatii informationale in sistemul de sanatate romanesc;
  • Surse de finantare pentru IT-ul medical (scheme de finantare europeana, atragerea de fonduri, participari la proiecte transnationale);

 

Inregistrarea si detalii cu privire la eveniment se gasesc  pe www.nextehealth.ro.


Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy