Parteneriatul Agora Group – HL7 România la început de drum

By , March 27, 2013

Trustul de presă Agora Group, expert în industria publicațiilor și evenimentelor IT&C, anunța încheierea unui protocol de colaborare cu Asociația HL7 România pentru promovarea soluțiilor de informatizare a sectorului medical din România.

Agora Group va beneficia de sprijinul HL7 România pentru susținerea unei secțiuni eHealth în revista IT Trends și pentru organizarea conferinței eHealth 2013.
IT Trends este o revistă concepută ca o îmbinare între expertiza în domeniul produselor IT&C și oglindirea modului în care tehnologia informației influențează și potențează administrarea și conducerea afacerilor.

Conferinţa eHealth 2013 va avea loc în București pe data de 13 iunie. Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul îşi propune să prezinte soluţii IT&C şi de finanţare concrete pentru domeniul sistemului de sănătate din România, să ducă la o mai bună conştientizare a problemelor şi posibilelor soluţii din sistem. De asemenea, conferinţa va oferi un cadru pentru schimbul de idei între specialiştii din sistem, reprezentanţii autorităţilor publice centrale din domeniu şi furnizorii de tehnologie.
Publicul ţintă va fi format din directori de IT din instituţiile de resort, manageri de spitale, medici de familie, medici specialişti, farmacişti.

De asemenea, colaborarea cu Agora Group reprezintă pentru HL7 România o oportunitate de a-și atinge unul dintre principalele obiective care vizează educarea tuturor celor ce activează în sistemul sanitar din România, inclusiv a dezvoltatorilor de sisteme informatice medicale, cu privire la standardele HL7 şi promovarea acestora în vederea unei aplicări eficiente şi consecvente pe teritoriul ţării noastre.

Implementarea rapidă a conceptului de eHealth în sistemul de sănătate este vitală pentru alinierea României la standardele internaționale din domeniu. Agora Group și HL7 România, prin parteneriatul încheiat, își propun să promoveze integrarea fluentă a soluțiilor tehnologice la nivelul serviciilor medicale românești.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presă specializat în tehnologia informaţiei, comunicaţii și afaceri. Portofoliul Agora Group include revista tipărită IT Trends, revista online Digital Trends (ambele lansate în 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferințele de Tehnologie Agora, eLiberatica – the Open Source Free Software Conference, eHealth – soluții pentru industria de sănătate, Programatica – conferința dezvoltatorilor români, portalul www.agora.ro și newsletter-ul zilnic AgoraNews.
Mai multe detalii: www.agora.ro

Despre HL7 România

Asociaţia HL7 România este o asociaţie voluntară alcătuită din membri ce activează în domeniul medical românesc: furnizori şi beneficiari de servicii medicale, dezvoltatori de aplicaţii informatice, experţi tehnici. A fost înfiinţată în noiembrie 2006 pentru a promova informatizarea sectorului medical din România conform standardelor internaţionale în domeniu şi este afiliată organizaţiei HL7 International cu sediul în SUA.
Mai multe detalii: www.hl7romania.ro

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy